Hae remonttilainaa 60 000€ asti - Saat lainapäätöksen heti

240 €
90 €
Hyväksyn Remppalaina.fin käyttöehdot, tietosuojaselosteen ja Remppalaina.fi saa olla minuun yhteydessä koskien lainatarjouksia.
Warning

Täytä remonttilainahakemus netissä ja saat edullisia lainatarjouksia. Et sitoudu vielä mihinkään! Kilpailutamme lainahakemuksen yli 30 pankin ja luotonantajan välillä.

Kuluttajansuojalain mukainen todellinen vuosikorko on 6,26% laskettuna tyypilliselle lainasummalle 10000€, kun takaisinmaksuaika on 5 vuotta, tilinhoitomaksu 5€, avausmaksu 0€ ja esimerkkikorko 5,0%. Takaisinmaksettava summa on tällöin 11 623€, eli 193,71 €/kk. Lopullinen todellisen vuosikoron määrä, laina-aika ja lainan kuukausierä ovat lainasopimuksessa. Luotonantajat tekevät lainasopimuksen asiakaskohtaiseen arvioon perustuen. Tarjottava nimelliskorko voi vaihdella välillä 4,19% - 20% ja vuosittaiset lainakustannukset välillä 0 - 150€. Tarjottava laina-aika vaihtelee 1-20 vuoden välillä. Tarjottavat lainasummat ovat 100€ - 60000€.

Clock
Nopea ja kätevä
Remonttilaina järjestyy nopeimmillaan jo vartissa tilillesi.
Clock
100% kotimainen
Remppalaina.fi on täysin suomalainen palvelu.
Clock
Suojattu yhteys
Tietosi on suojattu salatulla yhteydellä ja ovat aina 100% turvassa.

Kattoremontin 3 kohdan tietopaketti - katon kuntotarkastus kannattaa aina

Kokosimme parhaat vinkit kattoremontiin yksiin kansiin. Voit lukea tästä milloin kattoremontti on ajankohtainen ja mitä kattoremontin yhteydessä tulee huomioida.

Koska on aika vaihtaa katto? Tyypillisesti peltikaton kestoikä vaihtelee 15-25 vuoden välillä, riippuen kuormituksesta sekä huollosta. Tiilikatolla käyttöikä on tyypillisesti pidempi, toki huolloilla on paljon merkitystä, mutta tiilikatolla voi selvitä jopa 50 vuotta. Kattoremontti kannattaa jättää ammattilaisen tehtäväksi, mutta myös remontin teettäjän on hyvä tietää tiettyjä asioita liittyen kattoremonttiin. Tiedon kerääminen auttaa remontin kilpailutuksessa, rakennusliikkeen valinnassa sekä kattoremontin rahoituksessa, unohtamatta mahdollisuutta kotitalousvähennyksen hyödyntämiseen.

Kauanko katto kestää?

Erilaisilla kattotyypeillä on tekninen kestoikä, joka vaihtelee katolle tehtävien huoltotoimenpiteiden mukaan. Pääsääntönä voi sanoa, että teräskatto (eli peltikatto) kestää hyvin noin15-20 vuotta ja tiilikatto jopa 50 vuotta. Niin kutsuttuun tekniseen käyttöikään vaikuttaa kuitenkin paljon se, minkälaisia huoltotoimenpiteitä katolle suorittaa sen elinkaaren aikana. Helppo tapa vaikuttaa katon ikään on poistaa katon päälle kasvaneet puut, pitää peltikaton maalipinta hyvässä kunnossa tai poistaa sammaleet tiilikatosta.

Reikä ulkokatteessa tai rikkoutunut tiili saattaa aiheuttaa sen, että kosteus pääsee kertymään aluskatteeseen tai katon rakenteisiin. Tämä taas saattaa aiheuttaa tai edesauttaa homeen kertymistä, joka taas aiheuttaa sisäilmaongelmia. Katto on myös talon viides julkisivu ja haalistunut tai epätasainen maalipinta, sammaloitunut tai neulaspeitteen alla oleva katto ei ole kaunis.

Jos huomaat seuraavia asioita, tilaa katollesi kuntotarkistus:

Katon kuntotarkastus auttaa selvittämään jäljellä olevan käyttöiän sekä korjaustarpeen

Katon kuntotarkastus on helppo tapa selvittää remonttitarve sekä saada asiantuntijan arvio siitä, mitä mahdollisessa remontissa katolle kannattaa tehdä. Esimerkiksi vanhojen tiilikattoisten talojen tapauksessa voidaan tehdä vaihto tiilestä peltikattoon johtuen siitä, ettei vanhan talon katon rakenteiden kantavuus ole tiedossa. Pahimmassa tapauksessa laiminlyöty katon huolto- tai kokonaisvaltainen remontti voi johtaa tilanteeseen, missä pelkkä kattoremontti ei riitä, vaan remontin yhteydessä joudutaan tekemään korjauksia katon rakenteisiin. Em. toimenpide nostaa remontin kustannuksia sekä kestoa, huomattavasti. Ennaltaehkäisevä remontointi on pidemmässä juoksussa halvin vaihtoehto.

Kun jossain vaiheessa tulee aika tehdä kattoremontti, on hyvä pyytää tarjoukset muutamilta toimijoilta. Markkinoilla hinnat vaihtelevat melko paljon toimijoiden välillä, mutta myös sillä, mitä teet katollesi, on paljon vaikutusta.

Hyvä kuntotarkastus pitää sisällään kohteen perustiedot, tiedot vesikatteesta, vesikaton alapuoleisista rakenteista, tiedot suojapellityksistä sekä läpivienneistä, sadevesijärjestelmästä sekä vesikaton turvavarusteista. Alla vielä kattavampi lista asioista, joita kannattaa kuntotarkastuksessa vaatia:

Mitä muistaa remontin aikana? - kattoremontin vaiheet

Remontin alkukartoitus on projektin onnistumisen kannalta tärkein vaihe. Tämä hoituu parhaiten edellisessä kohdassa esitetyllä kuntotarkastuksella. Alkuselvityksen yhteydessä on myös hyvä muistaa tarkistaa, miten kattoremontin rahoitus kannattaa hoitaa. Alkuvaiheessa on myös hyvä hoitaa mahdolliset puunkaadot katon välittömästä läheisyydestä. Tämä helpottaa myös tulevaa vesikatteen purku-urakkaa.

Tyypillisin toimenpide hyvin hoidetulle katolle on vesikatteen vaihto, ja mahdollisesti ruodelaudoitusten uusiminen. Toinen tyypillinen, erityisesti katon ulkonäköön vaikuttava asia on päätypellitysten tai -lautojen vaihto uusiin. Kannattaa myös muistaa, että purkuvaiheessa syntyy paljon rakennusjätettä ja kannattaakin varata mahdollisuus jätteen keräämiseen. Tämän vaiheen jälkeen tehdään mahdolliset korjaukset katon rakenteille. Mahdolliset uudet eristeet, kuten puhallusvillat laitetaan kuitenkin vasta uuden vesikatteen asennuksen jälkeen.

Purkamisen sekä rakenteiden mahdollisen korjauksen jälkeen siirrytään uuden vesikatteiden asennukseen. Tämä vaihe, kuten myös edellinen, vaihtelee ajallisesti riippuen valitusta kattomateriaalista. Peltikatto on tyypillisesti nopeampi asentaa kuin tiilikatto. Kun vesikate on saatu valmiiksi, on aika asentaa katon lisäosat, kuten läpivientien tiivistykset ja tikkaat. Kattoremontin yhteydessä kannattaa aina päivittää myös sadevesijärjestelmä. Huonosti toteutettu sadevesijärjestelmä kerryttää pahimmassa tapauksessa vettä talon kivijalkaan, joka taas aiheuttaa potentiaalisia kosteusongelmia.

Viimeinen, mutta ei suinkaan vähäpätöisin vaihe on asennuksen jälkitarkastus. Jälkitarkastuksen raportti on aina hyvä vaatia rakennusliikkeeltä kirjallisena raporttina. Näin saat oikeudellista turvaa potentiaalisiin remontin jälkeisiin ongelmiin.

Hae lainaa kattoremontin toteuttamiseen remppalaina.fin kautta 100 - 60 000 euroa. Autamme sinua vertailemaan lainoja yli 25 pankin ja luotonantajan välillä, luotettavasti ja nopeasti. Voit hakea lainaa kätevästi täyttämällä sivuiltamme löytyvän lainahakemuksen, ja valitsemalla itsellesi sopivan lainasumman ja laina-ajan.